x
Rate this post

واحد اسپرسو شات است. هر شات اسپرسو معادل ۲۵ تا ۳۰ سی­‌سی عصاره­­‌ی قهوه است. اسپرسوی دبل، دو شات اسپرسو دارد. لازم به ذکر است هر سی سی معادل حدودا ۳۰ قطره است.
هر شات اسپرسو بین ۷ تا ۱۰ گرم پودر قهوه‌­ی اسپرسو لازم دارد. در مورد اینکه چه پودر قهوه ­ای برای تهیه­‌ی یک اسپرسوی خوب مناسب‌­تر است در ادامه­‌ی مقاله صحبت می­کنیم. در مورد اینکه اصلا پودر قهوه بهتر است یا دانه‌­ی قهوه هم در ادامه­‌ی همین مقاله توضیح می­دهم. فعلا اجازه بدهید تا ادامه­‌ی نکات تهیه را بگویم.
پودر قهوه­‌ اسپرسو باید نرم آسیاب شده باشد. بهتر است قهوه را به صورت دانه خریداری و در منزل با استفاده از آسیاب پودر کنید اما اگر نمی­‌خواهید از آسیاب استفاده کنید پیشنهاد می‌­کنیم از پودرهای قهوه مخصوص فنجونت که به صورت به روز و به ازای هر سفارش پودر می‌­شوند استفاده کنید تا از طعم و خواص کامل قهوه لذت ببرید.

قهوه ساز

تَمپ کردن (فشرده کردن) پودر قهوه اثر خیلی مهمی در بالابردن کیفیت اسپرسو دارد. برای انجام درست تمپینگ باید پودر قهوه را در محل مخصوص بریزید، مطمئن شوید که سطح پودر صاف است. به آرامی کمی به اطراف مخزن ضربه بزنید تا مطمئن شوید که فضای خالی در پودر وجود ندارد و بعد از آن خیلی خیلی خیلی آرام با استفاده از تمپر کمی (و فقط کمی! – این خیلی مهم است!) پودر قهوه را داخل مخزن مخصوص (سبد پرتافیلتر) فشار دهید.
تمپ زیاد و کم چه تاثیری داره؟ اگه زیاد تمپ کنید، جریان آب داغ به مشکل می خوره و چون سرعتش کند میشه، قهوه می سوزه و اسپرسوی سوخته بهتون میده، تمپ خیلی کم هم باعث میشه آب به سادگی عبور کنه و عصاره گیری کامل انجام نشه.
قبل از تهیه اسپرسو با دستگاه اسپرسو ساز باید حتما دستگاه را بدون قهوه روشن کنیم تا جریان بخار و آب داغ سیستم را بشورد. این کار باعث می‌­شود مطمئن شویم طعم اصلی قهوه با چیزی مخلوط نخواهد شد.
از لحظه­‌ای که اولین قطره­‌ی اسپرسو توی فنجان ریخت فقط باید به مدت ۱۵ الی ۲۰ ثانیه ثانیه اجازه بدهیم تا عصاره گیری ادامه پیدا کند (البته برای دستگاه‌های اسپرسو صنعتی این زمان ۲۸ الی ۳۰ ثانیه است). چون اگر بیشتر از این طول بکشد، پودر قهوه می­‌سوزد و اسپرسوی ما طعم اصیل و خواص خودش را از دست می­دهد.
بهتر است قبل از عصاره گیری فنجان را گرم کنیم (مثلا آن را با آب داغ بشوریم.) تا قهوه را سرد نکند. بعضی از قهوه سازهای خانگی صفحه‌­ی گرم نگه‌دارنده­ ی فنجان هم دارند.
خوب است قبل و بعد از نوشیدن ، به مقدار خیلی کم آب بنوشیم.
جریان پاشش عصاره­‌ی قهوه باید اصطلاحا دُم موشی باشد یعنی عصاره­‌ی قهوه باید مثل دم موش از نازل قهوه خارج شود و به درون فنجان بریزد. اگر جریان قطع و وصل شود نشانه­ این است که قهوه را به خوبی تَمپ نکرده‌­اید.
در این بخش به بررسی مراحل استفاده از قهوه ساز برای تهیه قهوه می پردازیم.

در قدم اول باید قهوه ها را آسیاب نمایید.
البته اگر پودر قهوه تهیه کرده باشید به این مرحله نیاز نخواهید داشت.
برای آسیاب کردن قهوه می توانید از آسیاب های دستی و یا برقی کمک بگیرید .
حال به اندازه قهوه مورد نیاز باید در مخزن آب سرد بریزید.
در اکثر برندهای قهوه ساز پیمانه مدرج برای ریختن آب سرد وجود دارد.
در راهنمای قهوه سازها هم به میزان آب مورد نیاز برای تهیه هر فنجان قهوه اشاره شده است.
با این حال به عنوان یک استاندارد می توانید برای هر 2 قاشق سوپ خوری قهوه، از 175 میلی لیتر آب سرد استفاده نمایید.
فیلتر کاغذی یا دائمی را روی سبد مخصوص پودر قهوه قرار دهید.
پودر قهوه را نیز به مقدار مورد نیاز در این قسمت بریزید.
دکمه روشن قهوه ساز را بزنید تا قهوه شروع به دم کردن نماید.
در برخی از قهوه سازهای مدرن، شما می توانید برنامه مورد نظر برای درست کردن قهوه را نیز انتخاب کنید.
برای مثال در این قهوه سازها برای درست کردن اسپرسو، موکا، کاپوچینو، لاته و .. برنامه مشخصی وجود دارد که خود قهوه ساز به صورت هوشمند شرایط را برای درست کردن آنها فراهم می آورد.
در ادامه باید منتظر بمانید تا آب درون مخزن تمام شود.
آب داغ شده به محفظه پودر قهوه وارد شده و سپس قهوه شما آماده می شود.
حتما دقت کنید تا قهوه به صورت کامل وارد قوری شود.
در نهایت فیلتر یک بار مصرف و تفاله قهوه را دور بریزید و قهوه خوش طعم خود را میل کنید.

راهنمای کار با قهوه ساز خانگی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *