یک شات اسپرسو که حدود 30 گرم قهوه تهیه شده است، حاوی 40 کافئین است و این درحالی است که یک فنجان قهوه دمی 350 گرمی ، حاوی 120 میلیگرم کافئین است. اگر بخواهیم این دو قهوه ( اسپرسو و قهوه دمی ) را به میزان گرم به گرم مقایسه کنیم ، قهوه اسپرسو دارای مقادیر بیشتر کافئین است اما واقعیت این است که در هر بار استفاده یک شات اسپرسو ( 40 گرم قهوه ) مصرف میشود و ولی قهوه دمی در حد یک فنجان ( 350 گرم ) مصرف میشود پس بنابراین قهوه دمی میزان کافئین بیشتری دارد.
قهوه به خودی خود دارای کافئین زیادی است و در زمان رست در اثر گرما مقادیری از کافئین خود را از دست میدهد و به عبارت دیگر کافئین قهوه میسوزد . حال هرچه این دما بیشتر و مدت زمان آن طولانیتر باشد کافئین بیشتری از قهوه کاسته میشود که این امر در قهوههای دارک مشهود است. عکس این امر هم صحیح است یعنی قهوه با درجه رست روشنتر میزان کافئین بیشتری در خود دارد . در زمان حرارت دیدن قهوه ، میزان رطوبت و تراکم قهوه کاهش پیدا میکند. هرچه رطوبت و تراکم قهوه کمتر شود میزان کافئین نیز کمتر خواهد شد و هرچه رطوبت قهوه بیشتر باشد دانه تراکم بیشتری خواهد داشت و در نتیجه کافئین بیشتری نیز در دانه باقی خواهد ماند.
میزان کافئین موجود در قهوه بسته به نوع قهوه و روش دم کردن آن متفاوت است. جدول زیر میزان کافئین موجود در قهوههای مختلف را نشان میدهد:
قهوه دم شده همانند قهوه فرانسه (237 میلیلیتر): 95 تا 200 میلیگرم کافئین
قهوههای دمی دیکف شده (237 میلیلیتر): 2 تا 12 میلیگرم کافئین
اسپرسو (30 میلیلیتر): 47 تا 75 میلیگرم کافئین
اسپرسو دیکف شده (30 میلیلیتر): 0 تا 15 میلیگرم کافئین
لاته (237 میلیلیتر): 63 تا 175 میلیگرم کافئین
دم آوری قهوه با فیلتر (وی 60، کمکس): 115 تا 175 میلیگرم کافئین
فرنچ پرس: 80 تا 135 میلیگرم کافئین
قهوه جوش یا جاذوه (قهوه یونانی یا قهوه ترک): 160 تا 240 میلیگرم کافئین