x
Rate this post

چطور ممکن است قهوه با روست روشن تر دارای کافئین بیشتری باشند؟

مصرف کنندگان قهوه; که درباره دانه قهوه آن کمی اطلاعات دارند می گویند; که روند بو دادن (برشته کردن) کمی از کافئین را از بین می برد. از آنجایی که قهوه روست تیره; مدت زمان بیشتری بو داده می شود پس مقدار بیشتری از caffeine خود را از دست می دهد.

این مسئله تقریبا درست است. خود برشته کردن در واقع میزان اندکی از کافئین را از بین می برد زیرا کافئین ترکیبی بسیار پایدار است.

در حقیقت اتفاقی که در برشته کردن رخ می دهد، بزرگ شدن دانه ها است. دانه هایی که برای مدت زمان بیشتری; برشته شده اند، آب بیشتری را از دست داده و بزرگتر و تُرد تر می شوند. بنابراین اگر قهوه خود را با حجم آن در نظر می گیرید، قهوه روست روشن دانه های بیشتری خواهند داشت.

دانه های بیشتر; به معنای کافئین بیشتر است. گرچه تفاوت اندک است. اگر قهوه خود را بر اساس وزن اندازه گیری می کنید، هیچ تفاوتی در مقدار کافئین بین قهوه تیره و سبک وجود ندارد.

بنابراین وقتی نوع برشتگی قهوه خود را ;انتخاب می کنید، تصمیم خود را به جای میزان کافئینی که ممکن است داشته باشد، بر اساس اولویت مزه بگیرید. تفاوت به اندازه ای نیست که تغییر را تضمین کند.

کافئین

سازمان جهانی غذا و دارو (FDA) کافئین را هم به عنوان یک دارو و هم یک ماده غذایی اعتیاد آور (در صورت مصرف زیاد) معرفی کرده است. کافئین در نسخه‌های دارویی، بعنوان دارویی برای رفع خستگی، خواب آلودگی و همچنین کمک به اثرات درد ناشی از مصرف برخی داروها تجویز می‌شود .

فرمول شیمیایی کافئین C8H10N4O2و متعلق به یک گروه از داروها بنام ”تحریک کننده‌های سیستم اعصاب مرکزی” است و می‌تواند به ترمیم مشکلات عصبی و ذهنی کمک کند.

در آمریکا، بیشتر از 90 درصد افراد بالغ بطور منظم کافئین مصرف می‌کنند. یعنی بطور میانگین بیشتر از 200 میلی گرم در روز .

اما کافئین « Caffeine » در چه چیزهایی یافت می‌شود؟

کافئین بطور طبیعی در برگ، دانه و یا میوه‌ بیشتر از 60 گونه‌ گیاهی در جهان یافت می‌شود که برخی از آنها شامل موارد زیر است :

دانه درخت قهوه
برگ درخت چای
مغز دانه درخت کولا ( درختی در آفریقا )
دانه درخت کاکائو
دانه درخت گوارانا ( درختی در برزیل )
و چندین درخت دیگر در مناطق مختلف جهان

Caffeine همچنین به عنوان یک محافظ برای گیاهان عمل می‌کند و حشراتی را که قصد تغذیه از این گیاهان دارند را از بین می‌برد.

به منظور سلامتی افراد بالغ، سازمان جهانی غذا و دارو (FDA) مقدار 400 میلی گرم کافئین (حدود 4 یا 5 فنجان قهوه در روز ) را توصیه کرده است. این مقدار به عنوان مقداری که اثرات جانبی منفی و خطرناک ندارد تعیین شده است .البته درباره قهوه کافئین بالا باید کمتر از این حد باشد.

مقدار Caffeine موجود در غذاها و نوشیدنی‌های رایج ، به شرح زیر است :

قهوه‌ دمی : 102 تا 200 میلی گرم به ازای هر فنجان
قهوه فوری : 27 تا 173 میلی گرم به ازای هر فنجان
قهوه بدون کافئین : 3 تا 12 میلی گرم به ازای هر فنجان
چای دمی به روش آمریکایی : 40 تا 120 میلی گرم به ازای هر فنجان
چای دمی وارداتی : 25 تا 110 میلی گرم به ازای هر فنجان
چای فوری : 28 میلی گرم به ازای هر فنجان
چای سرد کنسرو شده : 22 تا 36 میلی گرم به ازای 360 میلی لیتر از این چای
نوشابه : 36 تا 71 میلی گرم به ازای 360 میلی لیتر نوشابه
نوشابه بدون کافئین : 0 تا 12 میلی گرم به ازای 360 میلی لیتر نوشابه بدون کافئین
کاکائو : 3 تا 13 میلی گرم به ازای هر فنجان
شکلات شیری : 3 تا 6 میلی گرم به ازای 30 میلی لیتر نوشیدنی از این شکلات
شکلات تلخ : 25 میلی گرم به ازای 30 میلی لیتر نوشیدنی از این شکلات

تاثیر روش تهیه در میزان کافئین قهوه بسیار بیشتر از تاثیر درجه رست است. در زمینه‌ تهیه قهوه یک اصل وجود دارد که می‌گوید هرچه زمان تماس قهوه با آب بیشتر باشد کافئین بیشتری در قهوه تهیه شده به وجود می‎آید و به عبارتی قهوه کافئین بالا خواهیم داشت.

در این میان یک شات اسپرسو که از حدود 30 گرم قهوه تهیه شده است، حاوی 40 میلی گرم کافئین است و این درحالی است که یک فنجان قهوه دمی 350 گرمی، حاوی 120 میلی‌گرم کافئین است. اما اگر بخواهیم این دو قهوه (اسپرسو و قهوه دمی) را به میزان گرم به گرم مقایسه کنیم، قهوه اسپرسو دارای مقادیر بیشتر کافئین است. ولی واقعیت این است که در هر بار استفاده یک شات اسپرسو (40 گرم قهوه) مصرف می‌شود و قهوه دمی در حد یک فنجان ( 350 گرم ) مصرف می‌شود. پس بنابراین قهوه دمی میزان کافئین بیشتری دارد.

در مودر قهوه سرد دم نیز هنوز شک وجود دارد. چراکه می گویند آب داغ باعث بیشتر حل شدن کافئین می شود و در نتیجه با در نظر گرفتن مقدار مساوی قهوه، یک قهوه دمی به روش داغ کافئین بیشتری نسبت به سرد دم دارد. اما از آن طرف هم به دلیل مدت طولانی مجاورت آب و قهوه در روش سرد دم، م یتوان گفت کافئین زیادی در آب حل می شود.

قهوه کافئین بالا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *