اگر به شکل ظاهری این ابزار توجه کنید ممکن است به یاد ساعت های شنی بیفتید. این ابزار از سه قسمت تشکیل شده است:
گوی در قسمت پایینی که محل تشکیل نوشیدنی نهایی است
گوی در قسمت بالایی که محل ریختن آب داغ و پودر قهوه روی فیلتر کاغذی است
کمری باریک در قسمت میانی که فیلتر کاغذی در این قسمت ثابت می شود. اطراف این کمر با تسمه چرمی احاطه شده است البته مدل کاملا شیشه ای کمکس فاقد تسمه چرمی است.
ویژگی های ظاهری کمکسکمکس را می توانید در سایزهای مختلفی چون: سه، شش و هشت کاپ تهیه کنید.
ویژگی قهوه کمکس:
یکی از ویژگی های تهیه قهوه با کمکس، داشتن نوشیدنی با روغن کم است.
در این ابزار به دلیل استفاده از فیلترهای کاغذی، روغن قهوه تا مقداری، در فیلتر باقی می ماند و نوشیدنی نهایی کمی رقیق تر می شود
موارد مورد نیاز برای تهیه قهوه کمکس:
کمکس
فیلتر کاغذی
آب ۹۳ درجه، برای هر نفر ۱۵۰ میلی لیتر
پودر قهوه، یک قاشق سوپ خوری سر پر برای هر نفر(میزان آسیاب قهوه برای کمکس، ریز تر از آسیاب قهوه فرنچ پرس)
آسیاب قهوه مناسب برای کمکسآسیاب قهوه مناسب برای کمکس
تهیه قهوه کمکس:
۱- قرار دادن فیلتر کاغذی
فیلتر کاغذی را داخل کمکس قرار دهید.(این فیلترها کاغذهایی ضخیم هستند که باید آن ها را جداگانه تهیه کنید)
قرار دادن فیلتر کاغذی در کمکسجهتی که لایه های بیشتر را قرار داده اید را به سمت دهانه خروجی کمکس بگذارید
۲- شستشو فیلتر کاغذی
بهتر است با آب داغ فیلتر کاغذی تان را کمی خیس کنید تا هم کمکس تان گرم شود هم قهوه تان طعم و بوی کاغذ نگیرد در پایان این کار، آب را دور بریزید.
۳- افزودن پودر قهوه
برای هر ۱۵۰ میلی لیتر (۱۵۰ گرم) یا یک لیوان کوچک آب، یک قاشق سوپ خوری پودر قهوه درون فیلتر بریزید. میزان پودر قهوه برای هر نفر می تواند از ۱۴ گرم تا ۲۵ گرم متفاوت باشد.
ریختن پودر قهوه در فیلتر کاغذیاگر می خواهید قهوه ای غلیظ یا رقیق داشته باشید می توانید واحد گفته شده را تغییر دهید
۴- افزودن آب
آب ۹۰الی۹۳ درجه را روی قهوه بریزید به اندازه ای که پودر قهوه خیس بخورد یا به اصطلاح، قهوه شکوفه کند (blooming) سپس کمی صبر کرده و آب باقی مانده را اضافه کنید. آب را باید به صورت چرخشی یا دورانی روی پودر قهوه بریزید.
شکوفه زدن پودر قهوهحدودا بعد از گذشت ۳۰ ثانیه باقی آب را می توانید اضافه کنید
افزودن آب داغ به صورت کامل به قهوهآب داغ تان را به صورت کامل روی پودر قهوه بریزید
۵- عصاره گیری قهوه کمکس
۳:۳۰ الی ۴ دقیقه باید صبر کنید تا عصاره گیری از قهوه تان انجام شود و نوشیدنی نهایی در گوی پایینی تشکیل شود. بعد از دم آوری، فیلتر کاغذی را به همراه تفاله قهوه دور بیاندازید.
تهیه قهوه با وی ۶۰
بیشتر بدانید
۶- قهوه تان حاضر است